78210

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


P.Krátký (46.13.52.69) --- 27. 5. 2011
Re: Letošní sklizeň

"No já bych radši než celkový výnos raději znal obsah vody v takovém medu. V mých nejlepších včelstvech ¨je nejstarší nástavek zavíčkován a má 16,8 až 17,5% vody. Ten pod ním je zavíčkován tak max do 1/5 obsah je 18 - 21,5% a ten nejspodnější jsem neměřil.Takže mohlo by se lehce stát, zvl když je u toho řepka, že tomu říkáme med, ale ve skutečnosti to jsou ...... . Zdraví R. Stonjek"

--------------------------------------------------------

Zatím nemám vytočeno vše,samozřejmě odebírám také odshora,kde jsou % okolo 18,celkový výnos je odhadem(v jednom NN je přes 10 kg),takže podle zkušeností z minulých let si troufnu odhadnout na jeden nástavek 10 kg,z jarní snůšky bývají vždy plně zaneseny,ale už ne z pozdějších snůšek.Ještě je velký přínos,takže zásoby se zatím nezmenšují,ale spíš zvětšují.

Pro vitaxvita:
Svoje postupy jsem tady na konferenci už víceméně popsal,ale kdo mi nevěří,tak mu to brát nebudu,znám včelaře,kteří mají výrazně vyšší výnosy než já,takže pokud se jim nevyrovnám,nemám potřebu někomu něco dokazovat.

Zdraví Pavel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52473


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu